Humanitarne akcije u OŠ Višnjevac

Centar izvrsnosti Osijek - vijest

STALNA BRIGA ZA POTREBITE

Humanitarne akcije u OŠ Višnjevac

Napisano u veljači 2018.

U Osnovnoj školi Višnjevac provedeno je u 2017./2018. školskoj godini, samo do veljače, čak pet humanitarnih akcija.

Prva je bila humanitarna akcija „Za 1000 radosti“. Nju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta podupire već od 2002. godine. Ovogodišnja se provodi pod nazivom „DARuj i obRADuj“. Podjelom naljepnica u četiri različite boje, učenici OŠ Višnjevac prikupili su 1100 kn. Taj iznos uplaćen je obitelji iz Višnjevca kojoj je ta donacija zaista dobro došla.

Provedena je također akcija „Igračke i slikovnice za naše vrtiće“. U njoj su prikupljene igračke i slikovnice darovane vrtićima s područja Višnjevca i Josipovca.

Učenici i njihovi roditelji odazvali su se i na akciju „Dječja košarica – Božić 2017.“ U njoj su se prikupljale igračke i garderoba. Sve prikupljene donacije predane su „Centru za dijete Osijek“ koji će donacije raspodijeliti potrebitima.

U razdoblju 15.-18. prosinca 2017. provedena je i humanitarna akcija „Tjedan solidarnosti“ kao jedna od akivnosti europskog „Erasmus +“ projekta „Embrace“ čiji je član i Osnovna škola Višnjevac. Prikupljan je higijenski pribor koji je predan „Dječjem domu Klasje“. Prikupljeno je na stotine higijenskih potrepština – od pasta za zube do štapića za uši.

U tijeku je i humanitarna akcija za Ivanu Tojčić. Ona je naime, oboljela od tumora na donjem dijelu leđa. Tumor joj je odstranjen, ali trebala bi ići na terapije, kako bi počela hodati. U školi su održane brojne likovne radionice i napravljene božićne dekoracije koje su kasnije prodavane. Sav prikupljeni iznos namijenjen je oboljeloj Ivani Tojčić kao donacija za liječenje i terapije.
I ove su godine učenici i roditelji zaista mnogo pomogli onima kojima je pomoć potrebna.

Napisao: Marko Ivković
OŠ Višnjevac, 6.b
CIO, Novinarstvo i dizajn, OŠ V. Becića