Advent u Osijeku

Advent u Osijeku

BOGAT UGOĐAJ, HRANA I ZABAVA

Advent u Osijeku

Napisano u prosinac 2017.

Na Trgu Ante Starčevića u Osijeku 2. prosinca 2017. započeo je još jedan osječki advent. Na glavnom osječkom trgu i oko njega mogu se pronaći različite aktivnosti i manifestacije, primjerice klizanje, vožnja božićnim tramvajem, vožnja s Djedom Mrazom na motociklima i dr. U mnogobrojnim prodajnim kućicama mogu se kupiti igračke od slame, eterični ulja, kreme i mnogi drugi različiti proizvodi, ali i hrana (fritule, kobasice, hamburgeri, lizalice, kolači i dr.) i piće.

Trg je ukrašen božićnim jelkama i lampicama koje stvaraju božićni ugođaj. U njegovu središtu smješteno je klizalište. Red je vrlo dugačak, a neki pojedinci čekaju i po jedan sat samo da bi se malo proklizali.

Osijek je i inače u cijeloj Hrvatskoj prepoznatljiv po svojim tramvajima. Mnoštvom lampica ukrašen je posebno jedan koji se u ovo vrijeme zove božićni tramvaj. U njemu mogu uživati najmlađi koji će gledati predstave, a na kraju dobiti i poklone od Djeda Mraza.

Dakako, zanimljiva je i nova prostorija koju Osječani zovu Božićnom kuglom. Naime, to je kućica koja je ispunjena umjetnim snijegom od stiropora. U njoj se najčešće valjaju oni najmlađi.

Na osječkom adventu očigledno se može zabaviti.

Napisao: Marko Ivković
OŠ Višnjevac, 6.b
CIO, Novinarstvo i dizajn, OŠ V. Becića